Home » X motive sa aveti incredere in tehnologia Memjet

X motive sa aveti incredere in tehnologia Memjet

 

De la realizarea primului prototip functional de imprimanta din 2009, Memjet a implementat aceasta tehnologie in primul rand in imprimantele industriale pentru tipografii, in domeniul tiparului digital, printarea de etichete si afise. Colaborarile Memjet cu numeroase companii renumite in acest domeniu a dus la crearea unor produse ce impresioneaza prin productivitate, fiabiltate si costuri scazute de exploatare. In continuare o sa enumerez cateva din firmele care au implementat aceasta tehnologie in produsele lor.

As vrea sa subliniez ca toate produsele de mai jos folosesc acelasi cap de printare. Pentru obtinerea unei viteze mai mari se folosesc mai multe capete de printare in cascada, unul dupa altul, iar pentru latimi mai mari se folosesc mai multe capete  de printare in paralel.

DP5000 Commercial Press realizat de firma Beiren, printeaza alb/negru cu o viteza de 150 metri / minut la o rezolutie de 1600×1100 dpi si color fata-verso  cu o viteza de 84 metri / minut la o rezolutie de 1600×1375 dpi. Volumul lunar de printare recomandat este de 20 – 35 milioane de pagini

Imprimanta Color

Mai multe detalii aici

ELAN™ 500 realizat de firma Delphax din SUA printeaza full color cu o viteza maxima de 500 pagini / minut la o rezolutie de 1600 dpi pe coli de hartie cu o dimensiune maxima de 450×640 mm si o grosime de maxim 350 gr/m2

Imprimanta Alb Negru Color

Mai multe detalii aici

WEBJet™ 200D realizat de firma Super Web Digital din SUA printeaza color fata-verso  cu o viteza de 84 metri / minut la o rezolutie de 1600×1375 dpi, si o latime de 444.5 mm

Imprimante Alb Negru si Color

Mai multe detalii aici

Pentru printuri de mari dimensiuni regasim tehnologia Memjet in urmatoarele produse:

Canon Océ ColorWave 900 realizat de firma OCE ( OCE a fost cumparata de Canon in anul 2010) are o capacitate de printare de 1100 m2 / ora la o rezolutie de 1600 dpi si o latime de 42”, fiind de 4 ori mai rapida decat urmatorul plotter in clasamentul vitezelor de printare.

Imprimanta Evojet Color

Mai multe detalii aici

Mai multe detalii aici II

Excelagraphix 4200 realizat de firma Xanté are o capacitate de printare de 416 coli format 42” x 24” / ora la o rezolutie de 1600 dpi si o grosime maxima a cartonului de 15.9 mm.

Imprimanta Color

Mai multe detalii aici

Vortex 4200 realizat de firma RTI-Digital Ltd. din Canada are o viteza de printare de 300 mm / secunda la o rezolutie de 1600 dpi si o grosime maxima a hartiei de 300gr/m2 .

 

Imprimanta Evojet Alb Negru

Mai multe detalii aici

RTI-Digital Ltd produce si o gama larga de imprimante de etichete folosind aceiasi tehnologie oferita de Memjet.

In domeniul imprimantelor pentru etichete urmatoarele companii au adoptat si ele aceasta tehnologie pentru produsele lor:

Afinia – http://www.afinialabel.com

Colordyne Technologies LLC – http://colordynetech.com

Formax – http://www.formax.com

Printware – http://www.ijetcolor.com

Neopost Digital Print Group – http://www.neopostinc.com

Printing Innovation – http://www.printing-innovation.com

Trojanlabel – http://www.trojanlabel.com

VIPColor Technologies USA, Inc. – http://vipcolor.com

Weber – http://www.weberpackaging.com/index.html

In 2012 a fost anuntat parteneriatul cu Toshiba pentru realizarea unui multifunctional de birou.

Concluzie:

Din exemplele de mai sus si din multitudinea de companii care au implementat solutia Memjet in produsele lor rezulta ca aceasta tehnologie este cea mai viabila din punct de vedere al fiabilitatii, costurilor de productie si calitatii. Toate echipamentele de mai sus folosesc acelasi cap de printare si aceiasi cerneala ca si imprimanta Lomond Evojet Office 2. Sistemul de filtrare si recirculare al cernelii in interiorul capului de printare este binenteles redimensionat pentru utilizarea intr-un birou, dar se bazeaza pe acelasi principiu de functionare si asigura o durata de viata de 50-100.000 pagini (in functie de gradul de acoperire) fara a se infunda duzele. Vechea si binescuta problema existenta la toate imprimantele clasice cu jet de cerneala este infundarea sau uscarea capului de printare. La imprimanta Lomond Evojet Office 2, acesta problema a fost rezolvata prin 3 solutii unicat in lume:

– formula cernelii care se usuca repede doar in contact cu hartia

– filtrarea si recircularea cernelii in interiorul capului de printare

– cand imprimanta este oprita isi goleste capul de printare de cerneala si o depoziteaza in rezervoarele interne (nu este cerneala in duze, nu are ce sa se usuce).

O asigurare suplimentara vine din faptul ca noi am testat prima imprimanta cumparata. Dupa instalare si utilizare cateva zile, am depozitat imprimanta timp de 6 luni. Dupa 6 luni cand am repus-o in functiune a printat impecabil de la prima pagina, fara sa fie nevoie de vreun ciclu de curatare. A fost vanduta la un client care printeaza peste 20.000 pagini lunar, si de mai mult de 6 luni functioneaza fara vreo problema sau interventie.

Fiabilitatea ridicata este data in primul rand de principul de functionare simplu: cap de printare fix si hartia care trece prin dreptul lui. Este adevarat ca de aici rezulta o cinematica simpla, dar pentru a simplifica si mai mult cinematica si a mari fiabilitatea s-au eliminat servomecanismele complicate si s-au inlocuit cu 7 motoare cu actionare directa. In felul acesta se estimeaza ca pana la 300.000 copii nu vor fi interventii cu inlocuiri de piese.

                   Aboneaza-te la newsletter pentru a afla primul ultimele noutati si promotii                                   abonare_newsletter