Home » Intrebari frecvente

Intrebari frecvente

Cum printez fata-verso
Imprimanta are duplex manual asistat software. Pot fi identificate 2 situatii:
– Cand se printeaza fata verso pana la maxim 20 pag, va recomandam sa folositi tava laterala
– Cand se printeaza sute de pagini fata verso va recomandam sa folositi tava principala
Se poate conecta in retea?
Imprimanta este prevazuta cu conector RJ45 pentru legarea la o retea de calculatoare. Conectand imprimanta printr-un cablu de retea la un router wireless, se poate printa si wireless.
Cartusele cu care vine imprimanta sunt “de start” ?
Nu exista cartuse de mica capacitate la aceasta imprimanta. Cartusele cu care vine imprimanta au aceiasi capacitate ca si cele care se cumpara ulterior. Primul set de cartuse va tine mai putine pagini decat urmatoarele, deorece o mica cantitate de cerneala este necesara pentru a amorsa pompele si rezervoarele interne. Display-ul imprimantei va afisa mesajul de inlocuire a cartusului de cerneala in momentul in care rezervorul intern a ajuns la nivelul minim de cerneala.
Se poate printa doar alb-negru daca s-au terminat cartusele color?
Inainte de a se termina cartusul sunteti atentionati ca unul din cartuse este la nivel scazut, pentru a avea timp sa comandati o rezerva. In momentul in care rezervorul intern a ajuns la nivelul minim, printarea nu mai este posibila pana la inlocuirea cartusului. Noi recomandam clientilor sa aibe un set de cartuse de rezerva.
Se pot printa fotografii fara margini (borderless) ?
Da. Pentru printarea fotografiilor fara margini albe, se bifeaza in driver setarea de printare borderless.
Ce setari se fac la printarea fotografiilor?
Pentru printarea fotografiilor se alege in primul rand formatul hartie, tipul de hartie corespunzator (glossy, super glossy, matt etc), calitatea best, si se bifeaza setarea de printare borderless daca se doreste printare fara margini albe.
Cand va aparea un model cu duplex automat ?
Un model cu duplex automat nu este prevazut in proiectele de viitor, deorece ori ar fi o optiune foarte scumpa, daca se urmareste a fi la fel de fiabila ca restul imprimantei, ori ar afecta fiabilitatea generala a imprimantei daca ar fi o optiune ieftina. Economia realizata prin printarea fata verso ar fi de un top de hartie la 1000 pag, adica aproximativ 2 Euro + TVA , total nesemnificativa fata de economia realizata prin folosirea imprimantei Lomond in locul altei imprimante laser color, dar care are duplex automat. Din statistici reiese ca printarea fata-verso este folosita in doar 10-15% din totalul printurilor. Exista si utilizatori care printeaza fata-verso majoritatea documentelor. Daca nu sunteti un astfel de utilizator, puteti folosi duplexul manual pentru cazurile in care este necesar ca documentele sa fie printate pe ambele fete.
Am un multifunctional alb-negru cu scanare color. Daca cumpar imprimanta pot face copii color?
O copie inseamna imprimarea unui document scanat. Puteti scana documentele in calculator si de acolo le puteti printa pe imprimanta Lomond, sau se poate folosi unul din softurile concepute pentru asa ceva.
Cand va aparea varianta multifunctionala (scaner, copiator, printer)
Varianta multifunctionala nu credem ca va fi disponibila pentru Europa mai devreme de 1 an. Din statistici reiese ca peste 90 % din utilizarea unui multifunctional este pentru imprimare, nu pentru copiere. Noi recomandam utilizarea multifunctionalului pe care il aveti pentru scanare, copiere si fax-uri si a imprimantei Lomond pentru printare. In felul acesta faceti si economii la costurile de printare si prelungiti durata de viata a multifunctionalului.
Exista si scanere independente care au functia de a trimite scanarea catre o imprimanta conectata direct prin USB si care se pot transforma in copiator.
Capul de printare tine 50.000 sau 100.000 pagini ?
Durata de viata a capului de printare este influentata de gradul de acoperire a documentelor printate si de regimul de utilizare. Cu cat scade gradul de acoperire al documentelor printate cu atat creste durata de viata a capului. Folosirea intensiva a imprimantei este iarasi benefica pentru durata de viata a capului de printare. Joburile lungi (documente cu mai multe pagini) menajeaza imprimanta si capul de printare. De exemplu cineva are de printat 20 de facturi. In primul caz in care se printeaza factura imediat cum se finalizeaza, uzura imprimantei este maxima. In al doilea caz in care se pune imprimanta pe pauza, se finalizeaza toate facturile si se printeaza toate odata uzura imprimantei este de 2-3 ori mai mica.

Aboneaza-te la newsletter pentru a afla primul ultimele noutati si promotii
abonare_newsletter